Remaja yang Hebat

by Ikhwan

Wahai remaja… perhatilah diri kalian. bahawa kalian adalah jasad yang diberikan pelbagai kelapangan. tidak perlu menjaga anak2. punyai masa yang panjang untuk beribadah, menuntut ilmu dan berjihad di jalan Allah.

Mengapakah kalian tidak mahu bangun dari tidur kalian bahawa Yahudi telah berjaya memusnahkan kehidupan remaja. sungguh berbeza remaja kini dan remaja di zaman Rasulullah. mengapa kalian menggadaikan Islam? Sanggupkah kalian lihat saudara seIslam kita yang dibunuh diserata dunia?  TIDAK LAMA NANTI, MEREKA JUGA AKAN MEMBUNUH KELUARGA KALIAN.

Sedarlah dari tidur kalian. kerana hari ini merupakan hari yang penting buat kita. hari untuk kita berhijrah kepada yang lebih baik. marilah kita tegakkan kembali Islam. marilah kita tegakkan kembali sistem yang benar.

Lihatlah gaya hidup remaja kita. Kita hanya memilih hiburan. buka mata hanya untuk hiburan. dan tutup mata kerana letih berhibur. adakah kalian buta bahawa rancangan Yahudi telah berjaya? Hiburan dimana2.

Iklan menganjalkan payudara sudah tidak ditapis. pakaian ketat sudah menjadi normal. dan tidak lama lagi, percayalah kalian. tidak akan ada lagi pakaian yang melekat di tubuh badan manusia.

Dan di saat itu, siapakah yang akan menyesal? ibu bapa lah yang akan menyesal ketika melihat anak mereka berzina, mengambil dadah dan sebagainya.

Wahai remaja, kalian harus ingat bahawa bukan ibu bapa anda sahaja yang menyayangi anda. malah, sebelum ibu bapa anda lahir lagi, Muhammad Rasulullah SAW lebih awal lagi menyayangi kita semua.

Bangkitlah sekarang sebelum Allah menurunkan bala dan azabnya. sebelum Allah menghancurkan negeri kalian. selagi masih ada ruang untuk berjihad, jihadlah untuk ISLAM!!!!!

Advertisements