Bangun!! Bangun!!

by Ikhwan

ring make me shock when the needle touch 5

Salam ya sahabat… bangun suma… kita ada banyak kerja nak buat ni… kita ada assignment, tutorial, projek… dengan nak study untuk test lagi…. bangun cepat… jangan tido dah…

kita masa awal-awal masuk sem dulu bukan main lagi semangat… Alhamdulillah… sekarang pon bukan tak study… tapi nampak macam dah semakin kurang ja kita punya perfomance… wake up my brother…. masa terlalu singkat… jom kita berjuang sama-sama… orang johor kata saing(sekali)… haha… blaja johore pulark… kelate buleh doh skit2…. macam lari topik ja…

My brother… kita kena ubah balik niat kita… kita tanam azam betul-betul… kita bukan tak leh study… cuma ada penghalang dalam diri kita nih… kita kena muhasabah balik… renungkan masa hadapan yang cemerlang… usahakannya… supaya impian berakhir dengan kenyataan…. bukan apa… takut nanti kita menyesal… orang lain buleh score… why we can’t? yes we can… I believe we can do the best… just stick to the plan… 😛

brother…. nak study time cuti hujung minggu nih memang susah skit… so kita gunakan lima hari kelas tu dengan sebaik mungkin… kita pulun habih2… hehe… then kita rehat-rehat la masa cuti dua hari tu….

by the way… do not study until stress…. sebelum study tu kita doa-doa la dulu… mintak kat Allah supaya diberi ilmu yang baik… bukak pintu hati… semoga diberi kejayaan… doa sebanyak mungkin…. kita study then kita tawakkal… jangan tawakkal tapi tak study… that was a wrong method…. kita study mau smart…. aku hebat dalam kalangan kamu…. this screen talking just to remind you and also my own self…

bangun jangan tido dah… haizzz…. banyak tido nih… malam tido tak pa… jangan siang… malam tido awal la… kalau tido lewat camna nak solat subuh… between subuh dengan study subuh lagi penting…. tertinggal study tak berdosa la…. kalau tertinggal subuh dosa besar tu…. tak baik gitu…. 🙂

Advertisements